• Gratis verzenden vanaf € 40 in NL en € 60 in België
  • Gratis verzenden geselecteerde make-up
  • Ma-Vrij voor 15.00 besteld morgen in huis

Weet jij welke ingrediënten in Natuur Cosmetica zitten?

Weet jij welke ingrediënten in Natuur Cosmetica zitten?

 

Welke ingrediënten zitten nu in Natuurcosmetica?

 

Je leest ze hier...

 

ACHILLEA MILLEFOLIUM FLOWER/LEAF/STERN EXTRACT   

Ook wel duizendblad extract

ARGANIA SPINOSA OIL

Ook wel Argan olie

ALOE BARBADENSIS LEAF / JUICE/ POWDER

Ook wel aloê Vera

ASCORBYL PALMITATE ( vitamine C )

Ook wel ascorbyl-palmpitaat. Is een vetzuurester van ascorbinezuur en palmitinezuur. Wordt toegepast als anti-oxidant en emulgator. Wordt gewonnen uit planten-oliën en is zeer vriendelijk voor de huid. Herstelt o.a de natuurlijke lipidelaag van de huid

AVENA SATIVA KERNEL EXTRACT

Ook wel haver-extract

ASCORBIC ACID-VITAMINE C

Natuurlijk zuur, aanwezig in vrijwel alle soorten groente en fruit. Het wordt verkregen via een bacteriële fermentatie van glucose.

ASCOPHYLLUM NODOSUM

Ook wel kelppoeder

ARTHROSPIRA PLATENSIS

Ook wel spirulina poeder

ACTIVATED CHARCOAL 

Ook wel actieve kool.

Geactiveerde koolstof die is verwerkt tot kleinere deeltjes met een zeer klein volume .

Het vergroot het oppervlaktegebied dat beschikbaar is voor absorptie.

Wordt geproduceerd uit koolstofhoudende kokosnoot schillen door middel van stomen.

AQUA

Water

ARCTIUM LAPPA ROOT EXTRACT

Klitwortel extract

ALGIN

Alginezuur, wordt van nature verkregen uit bruine algen ( zeewier )

ABIES SEBIRICA NEEDLE OIL

Siberische zilverspar naald-olie

 

BETAINE 

Op de INCI lijst genoteerd als een ander stofje:  Trimethylglycerine

Het heeft diverse benamingen, waardoor het op een etiket lastiger is om te onderscheiden.

Meest voorkomend zijn COCOAMIDOPROPYL of COCOAMIDE-PROPYL BETAINE.

Betaïne is een verzamelnaam voor de hele groep stoffen met een vergelijkbare, chemische structuur, met uiteenlopende eigenschappen. Industrieel wordt de stof geproduceerd uit kokosvet.

Gebeurt dit niet natuurlijk, dan worden de vetzuren uit kokosvet synthetisch bewerkt tot er uiteindelijk de stof cocoamidopropyl ontstaan.

Op natuurlijke wijze wordt betaïne gemaakt uit vis, bieten, spinazie, broccoli en peulvruchten.

In natuurlijke cosmetica / verzorgingsproducten komt de benaming TRIMETHYLGLYCERINE meest voor.

Het betreft een aan choline verwante stof ( B vitamine )

BENTONIET 

Is een in de natuur voorkomende natrium-kleisoort met deeltjes die zo klein zijn dat ze de grond waterdicht kunnen maken.

Daarnaast bevat Bentoniet Klei ook ontzettend veel voedingstoffen die ons lichaam een boost geven.

Deze vulkanische klei is bijzonder rijk aan mineralen. 

Bentonietklei bevat calcium, magnesium, silica,natrium,koper,ijzer en kalium.

Deze voedingstoffen wil je zeker benutten.

BUTYROSPERMUM PARKIL BUTTER

Ook wel sheabutter

 

CALENDULA OFFICNALIS FLOWER EXTRACT

Goudsbloem extract

CAMMELIA SINESIS LEAF EXTRACT

Groene theeblad-extract

CANARIUM LUZONICUM GUM NONVOLATILES

Elemi-olie.

Dit is een essentiële olie uit de hars van een hoge boom uit de Filipijnen.

CAPRYLIC / CAPRIC TRIGLYCERIDE

Natuurlijk gewonnen uit kokosolie.

Een andere naam is gefractioneerde kokosolie.

Kokosolie wordt gedistilleerd, waarmee het vloeibare deel van de kokosolie wordt afgescheiden.

CAPRYLIL / CAPRYL WHEAT BRAN / STRAW GLYCOSIDES

Tarwezemelen en stro-glycosiden.

Wordt verkregen door de glycosylering van een mengsel van het hierboven besproken capric tryglyceride, met de monosachariden van gehydrolyseerde tarwezemelen en tarwe-stro.

CETYL PALMITATE

Cetyl-palmitaat.

Een vetzuurester van plantaardige grondstoffen

CHAMOMILLA RECUTITA FLOWER EXTRACT

kamille extract.

CHONDRUS CRUSPUS POWDER

Iers mos.

Wordt in poedervorm verwerkt in natuurlijke verzorging en cosmetica.

CITRIC ACID

Citroenzuur

CITRUS AURANTIUM DULCIS PEEL OIL 

Zoete sinaasappel olie

CERA ALBA

Bijenwas.

Maakt een product ongeschikt voor veganisten.

COCO GLUCOSIDE

Wordt gemaakt tot kokosolie en suikers.

Heeft een plantaardige zuivere oorsprong.

COCOS NUCIFERA OIL

Kokosolie

CUPRESSUS SEMPERVIRENS OIL

Cipres-olie

CYMBOPOGON MARTINI OIL

Palmarosa olie, gedistilleerd uit het gedroogde gras van de cymbopogon martini.

Een plant die wel drie meter hoog kan worden.

CASSIA LEAF OIL

Cassia-kaneel-olie

CANNABIS SATIVA SEED OIL

CBD olie

CAMPOR

Kamfer

CINNAMAL

Kaneel.

Wordt toegepast als geurstof.

Industrieel wordt er meestal hexaan cinnemal gebruikt, een geurstof die onder de 26 meest irriterende geurstoffen valt.

CERAMIDE 

Ceramiden.

Dit zijn lipiden (vetachtige stof) afkomstig uit planten, die je huid voeden en revitaliseren.

CAJUPUTI LEAF OIL

Kajeput olie

Dit is een etherische olie gewonnen uit bladeren en takjes van de Melaleuca boom

CHONDRUS CRISPUS POWDER

Iers mos poeder.

Dit is een bekend roodwier en is een algensoort 

 

DAUCUS CAROTA SATIVA ROOT EXTRACT

Wortel-extract

DECYL GLUCOSIDE

Een milde, niet-ionische oppervlakte-actieve stof van 100% plantaardige oorsprong.

Ook bekend als “ plantacare 2000 en “ plantaren”

DISODIUM COCOYL GLUTAMATE

Een milde tenside, wordt gemaakt uit kokosolie

DEAD SEA SALT

Dode zeezout

DYMETHIL SULFOSE

Beter bekend als MSM. MSM is een afkorting van METHYLSULFONMETHAAN.

Dit klinkt nogal alarmerend en chemisch, maar dat is het gelukkig niet.

Het betreft een in-water-oplosbare natuurlijke zwavelverbinding.

Zwavel is een essentieel element dat voorkomt in iedere cel van het menselijk lichaam.

We hebben deze zwavelverbindingen erg hard nodig om bijvoorbeeld bloedeiwitten en aminozuren te vormen en te maken.

Deze maken op hun beurt de aanmaak van keratine mogelijk.

Keratine is erg belangrijk voor de conditie van je nagels, haar en de huid.

Daarnaast speelt zwavel een zeer belangrijke rol in de productie van insuline.

Ook de lever en de gal kunnen niet zonder zwavel.

Zwavel stimuleert de aanmaak van collageen, een bindweefsel in onze huid dat zorgt voor de elasticiteit

We vinden ook collageen in onze botten, kraakbeen, en tanden.

Zwavel is ook essentieel voor de toevoer van zuurstof naar ons celweefsel en is daarmee een zeer belangrijke bouwstof voor onze spieren en zenuwweefsel.

Zwavel zorgt ook voor een betere opname van voedingsstoffen en de combinatie van zwavel met de juiste aminozuren zorgt voor het beter afvoeren van toxische stoffen.

Naast water en natrium is zwavel voor het menselijk lichaam de meest elementaire bouwstof.

 

EQUISSETUM ARVENSE LEAF EXTRAXT

Heermoes ( paardenstaart) extract

EUCALYPTUS GLOBULUS LEAF OIL

Eucalyptus olie

ECTOIN

Een natuurlijk gewonnen ontsmettingsmiddel.

Wordt veel gebruikt in oor-sprays, om oorsmeer te verwijderen.

 

FUSEL WHEAT BRAN / STRAW GLYCOSIDES

Een component van een solubilisator afgeleid van natuurlijke tarwezemelen.

Sobulisatoren zorgen ervoor dat in-vet-oplosbare stoffen en oliën samen worden gevoegd.

Wordt verkregen door de glycolisering van alcoholen ( die zijn afgeleid van fusel-olie ) met de monosachariden van gehydroliseerrde tarwezemelen en tarwestro.

 

GLYCERIN

Glycerine of glycerol

GLYCERYL CAPRILAAT

Wordt vervaardig uit verschillende planten oliën.

Werkt als co-emulgator in voornamelijk olie en water-emulsies.

GLYCERYL STEARATE ( SE )

Een emulgator.

Wordt vervaardigd uit verschillende planten-oliën.

GLYCYRHIZA GLABRA ROOT EXTRACT

Zoethout-wortelextract

GAULTHERIA PROCUMBENS LEAF OIL

Wintergroen-bladolie, meestal etherisch

 

HIPPOPHAE RHAMNOIDES FRUIT OIL

Duindoorn-olie

HERMELIS Hamamelis Virginiana Bark/Leaf Extract

Toverhazelaar blad-extract

HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL

Zonnebloem olie

 

ILLICIUM VERUM FRUIT OIL

Ster-anijs olie

 

JUNIPERUS MEXICANA OIL

Essentiële ceder olie

 

LACTIC ACID

Melkzuur

LAVANDULA HYBRIDA OIL

Lavendel-olie

LECITHIN / LECITINE

Emulgator, terugvetter, en vochtinbrenger in verzorging-en-cosmeticaproducten.

Wordt meestal gemaakt uit sojabonen.

Die worden ontvet , gedroogd en vermalen tot poeder.

LEONTOPODIUM ALPINUM EXTRAXT

Edelweiss extract

LEVULINIC ACID / ZUUR

Heeft een anti-bacteriële werking.

Wordt gemaakt uit de bijproducten van de maïs-industrie.

Wordt ook wel genoemd als 4-OXOPENTAANZUUR.

LIMNANTHES ALBA SEED OIL

Moerasbloemzaad olie

LIMONENE / LIMONEEN

Natuurlijk bestanddeel van diverse etherische oliën

Wordt gebruikt als geurstof in verzorging en cosmetica.

Limoneen behoort tot éen van de 26 geurstoffen die sinds 2005 in de EU in de INCI opgave moet worden vermeld als deze in zodanige hoeveelheden aanwezig zijn dat er mogelijk allergische reacties plaats kunnen vinden.

LINUM USITATISSIMUM SEED OIL

Lijnzaad olie

LAVANDULA ANGUSTIFOLIA OIL

Pure lavendel olie

LAWSONIA INERMIS EXTRACT

Henna-extract

LIMNANTHES ALBA SEED OIL

Een zaadolie gewonnen uit de zaden van de  meadowfoam Alba

LAURUS NOBILIS OIL

Laurier olie

LANOLIN

Wolvet, lanoline

 

MACADAMIA INTEGRIFOLIA SEED OIL

Macadam olie

MENTHOL

Een terpenoïde uit de essentiële olie van de muntplant

MELALEUCA ALTERNIFOLIA LEAF EXTRACT

Theeboom olie

MARANTHA ARUNDINACEA ROOT POWDER

Arrow-root poeder ( natuurlijk bindmiddel)

MENTHA ARVENSIS HERB OIL

Akkermunt olie

 

OENOTHERA BIENNIS OIL

Teunisbloem olie

ORYZA SATIVA BRAN OIL

Rijstkiem olie

OLEA EUROPAEA FRUIT OIL

Extra vierge olijfolie

ORMENIS MULTICAULIS FLOWER OIL

Wilde Marokkaanse kamille olie

 

P-ANISE ACID / ZUUR

Werkt zowel als geurstof als de PH.

Wordt gemaakt uit de etherische oliën van anijs en venkel.

PHYTIC ACID / ZUUR

Fytinezuur

PLANTAGO MAJOR LEAF EXTRACT

Grote weegbree-extract

POLYGLYCERYL-5 OLEATE

Oliezuur wat aan vijf delen glycerine is gebonden.

POTASIUM SORBATE / SORBAAT

Kaliumsorbaat.

Een zout van sorbinezuur, wordt van nature gewonnen uit diverse vruchten, waaronder bessen.

PRUNUS AMYGDALUS

Amandelolie

PRUNUS ARMENIACA SEED POWDER

Abrikozenpit-poeder

PANAX GINGSENG EXTRACT

Koreaanse ginseng plant-extract

PERSEA GRATISSMA

Avocado / avocado olie

PINUS MUGO LEAF OIL

Een essentiële olie gedistilleerd uit de naalden van de Pinus Mugo

 

QUERCUS ROBUR BARK EXTRACT

Eikenschors extract

 

ROSA CANINA FRUIT OIL

Rozenbottel-olie

ROSA DAMASCENA FLOWER WATER

Rozenwater

ROSMARINUS OFFICINALIS

Rozemarijn-olie

RICINUS COMMUNIS SEED OIL

Castor olie

RHUS SUCCEDANEA FRUIT SERA

Japanse was, wordt veel toegepast in veganistische verzorging en cosmeticaproducten

RHUS VERNICIFLUA PEEL

Chinese lakboom hars. Wordt ook wel bessen-was genoemd. Een veganistisch alternatief op bijvoorbeeld bijenas.

 

SALICYL ACID / ZUUR

Een aromatisch carbonzuur, een van nature voorkomende anti-oxidant in planten en vruchten.

Maakt de bovenste hoornlaag van de huid zacht.

Natuurlijke oorsprong, kan worden gewonnen uit verschillende vruchten, wilgen-bast, sommige cactus-soorten en moeras-spirea.

SALVIA OFFICINALIS LEAVE EXTRACT

Salieblad-extract

SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL

Joboba olie

SODIUM ANISATE

Geurstof en diepte-reiniger.

Wordt gewonnen uit venkel

SODIUM BENZOAAT

Het natriumzout van benzoëzuur.

Wordt gewonnen via de neutralisatie van benzoëzuur met natrium-bicarbonaat, natriumcarbonaat en / of natriumhydroxide.

Komt van nature voor in abrikozen, cacao en diverse soorten bonen.

SODIUM CETEARYL SULFAAT

Oppervlakte-actieve stof.

Mengsel van Cetyl en stearylsulfaat.

SODIUM COCOCYL GLUTAMAAT

Wordt gemaakt uit kokosolie.

SODIUM HYALURANATE HYALURONZUUR

Microbiologisch gewonnen uit de cel-embramen van speciaal gekweekte micro-organismen.

SODIUM LEVULINEZUUR

Heeft een anti-bacteriële werking.

Wordt gemaakt uit de bijproducten van de maïs-industrie.

Wordt ook wel genoemd als 4-OXOPENTAANZUUR.

Wordt meest gewonnen uit venkel en maïs.

STEARINEZUUR

Wordt 100% plantaardig gewonnen uit planten.

Bijzonder geschikt in producten voor de droge huid.

SYMPYTUM OFFICINALE ROOT EXTRACT

Smeerwortel-extract

SHOREA ROBUSTA RESIN

Salboom olie, de salboom is een inheemse subtropische boomsoort in het Indische sub-continent

SALIX ALBA BARK EXTRACT:

Schietwilg-extract

SESAMUM INDICUM OIL

Sesam olie

 

 

TOCOPHEROL / VITAMINE E

Natuurlijk wordt vitamine E gewonnen uit gemalen sojabonen en wordt opgelost in biologische zonnebloemolie.

TUSSILAGO FARFARA LEAF EXTRACT

Klein hoefblad extract

TRITICUM VULGARE BRAN EXTRACT

Gewoon tarwe extract

THUJA ORIENTALIS EXTRACT

Extract van de Thuja orientalis boom

THYMUS VULGARIS OIL

Tijm olie

 

URTICA DIOICA EXTRACT

Brandnetel extract

 

VITIS VINIFERA SEED OIL

Rode druivenpit-olie

 

XANTHAN GUM / XANTAANGOM

Is van plantaardige oorsprong en is een iet wat kleverig goedje.

Ontstaat uit suiker en melasse (voedzame zoetstof) verdikkingsmiddel

Wordt ook gebruikt als stabilisator, emulgator en glutenvervanger gebruikt

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.